Disneyland Parijs

Op zo’n 30 kilometer van de stad ligt Disneyland Parijs, één van de bekendste pretparken van Europa. Het park heeft talloze spectaculaire attracties die gebaseerd zijn op de films van Walt Disney, 7 hotels waar je kunt overnachten en verschillende restaurants. Daarnaast zijn er nog verschillende licht- en vuurwerkshows om te bewonderen en is er elke avond aan het eind van de dag de betoverende lichtjesparade.

Disneyland Park, oorspronkelijk Euro Disneyland Park, is een themapark in Disneyland Parijs, Marne-la-Vallée, Frankrijk. Het park werd op 12 april 1992 geopend als de eerste van de twee parken die in het resort werden gebouwd. Het park is ontworpen en gebouwd door Walt Disney Imagineering. De lay-out en attracties zijn vergelijkbaar met Disneyland Park in Anaheim, Californië en Magic Kingdom van Walt Disney World in Bay Lake, Florida. Het is het op een na grootste Disney-park op basis van het origineel, na Shanghai Disneyland Park. Disneyland is gewijd aan sprookjes en Disney-figuren. In 2018 ontving het park ongeveer 8,4 miljoen bezoekers, waarmee het themapark het meest bezochte van Europa is, en het dertiende meest bezochte themapark ter wereld.

Het bekendste beeldmerk van Disneyland is Le Château de la Belle au Bois Dormant, een replica van het sprookjeskasteel uit de animatiefilm Sleeping Beauty uit 1959 in Disney.

BEZOEK DE WEBSITE VAN DISNEYLAND PARIJS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *