Bezienswaardigheden in Londen

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, de grootste stad van Europa en tevens het belangrijkste zakencentrum van Europa.

Londen is ontstaan uit twee steden:
– de city of Londen en
– de city of Westminster.

Er wonen zeven miljoen mensen in een gebied van 1606 vierkante km in het zuidoosten van Engeland. Vanuit Londen aan de rivier de Thames kunnen de vele bezoekers via de vele wegen, spoorlijnen, bussen, taxi\’s en de beroemde underground (metro) eenvoudig de andere toeristische attracties van het land bereiken.

Londen heeft vijf luchthavens en ligt op een uur vliegen van Scandinavië, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Ook zijn er goede bootverbindingen.

Ongeveer door het midden van Londen loopt de Theems. De Theems is een rivier die uitmondt in de Noordzee. De haven van Londen ligt ook aan de Theems. Londen is net als vele andere steden een wereldstad. Deze stad is de grootste van het Verenigd Koningrijk en metronetwerk van de hele wereld.

Geografie
Londen ligt in de regio South-East (Zuid-Oost) van Engeland. Die regio is de dichtst bevolkte regio van Groot-Brittanië. Londen betaat uit Inner en Outer Londen. Inner Londen is de naam voor een aantal ‘boroughs’ (12) die zich in het centrum van Londen bevinden. Boroughs zijn districten in Londen, ook wel deelgemeente genoemd. Deelgemeente zijn zijn gebieden of plaatsen die bij een andere gemeente horen, in dit geval horen ze bij de gemeente van Londen. In de boroughs liggen weer allemaal wijken zoals die ook kennen. In Inner Londen wonen ongeveer 2,7 miljoen mensen en dat in een oppervlakte van 319,3 vierkante kilometer. Outer Londen bestaat uit 20 boroughs en heeft een oppervlakte van 1252,8 vierkante kilometer waarin ongeveer 4,4 miljoen mensen wonen. Samen heet dat Greater Londen, ook wel Groot-Londen. Dat is ongeveer net zo groot als de Provincie Utrecht. Ik ga het in mijn werkstuk over Groot-Londen houden.

De stad heeft niet één of twee maar zelfs drie topclubs op het hoogste niveau spelen, namelijk Arsenal, Chelsea en Tottenhem Hotspur. Daarnaast zijn er nog vele ‘kleinere’ clubs die je kunt bezoeken zoals Crystal Palace, Queens Park Rangers, West Ham United en Fullham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *