Uit eten in Barcelona

Als je in Barcelona bent om een wedstrijd te bezoeken, hoef je absoluut niet om te komen van de honger. Er is voldoende keuze aan restaurants met echte creativiteit, onberispelijke kwaliteit van de producten, decoratie, prettige service en, ten slotte, een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De restaurants die we in deze gids vermelden zijn slechts onze favorieten, niet een lijst van alle restaurants in Barcelona. Belangrijk om te weten; In Barcelona wordt de lunch meestal geserveerd van 14.00 uur tot 16.00 uur en het diner van 21.00 uur tot middernacht. Restaurants in Barcelona sluiten vaak op zondagavond en maandag. Onze top 3 van restaurants in Barcelona;

Moments
In het gloednieuwe en prachtige Mandarin Oriental Hotel vind je het tweesterren restaurant Moments. Chef-kok Carme Ruscalleda en haar zoon Raül Balam vinden opnieuw Catalaanse recepten uit en bedenken zelfs het eerste anti-verouderingsmenu van Barcelona. Aan de Catalaanse kant van het menu ontdekt u volledig vernieuwde klassieke gerechten zoals Arroz caldoso de gamba con picada de pescador (rijstgerecht met bouillon) – Fricandó (kalfsvlees) en suquet (visstoofschotel) – Garnaaltaart-zeebaars met vijgenchutney en hibiscuszout – Kalfsvlees Wangen met raap plantaardige ravioli en rood fruit. Het tweede gedeelte van de menukaart is het wat meer trendy menu waarbij e kok heeft gekozen, alleen de meest wonderbaarlijke eigenschappen van de catalaanse keuken te gebruiken. In dit menu vind je mini-pizzapastei met artisjokken en de Joselito-ham, of macaroni met boekweit vergezeld van sint-jakobsschelpen en groenten. Het restaurant is een zeer chique locatie dat al in 2013 werd bekroond door 2 Michelin-sterren. GA NAAR DE WEBSITE

Can Pineda
Kan Pineda bestaat sinds 1904. Als u de Catalaanse traditionele keuken in al zijn perfectie wilt ontdekken, moet u een beetje de binnenstad verlaten. Maar dit is absoluut de moeite waard!
Het restaurant wordt vaak door de echte fijnproevers van de stad bezocht. Het restaurant kent slechts één regel: de beste producten van het seizoen aanbieden, indien mogelijk vanuit de nabijheid van de stad. Zo komt de foie gras komt uit Frankrijk, het wit truffel uit Alba, de pata negra uit Jabugo.

Een buitengewoon restaurant van hoog niveau dat ook een keuzemenu aanbiedt van 35 € (zonder de Het is een duur restaurant maar het is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Dit restaurant heeft bij onze weten zelf geen website maar je kunt wel reserveren via Tripadvisor.

Bambarol
Stel je twee koks voor, met een berg aan ervaring in de gastronomie van Barcalona. Zo krijg je een tapas restaurant waar je gerust elke dag naartoe kunt gaan om een hapje te eten. Dit is Bambarol!

Cirera en Firpo werkten op de beste plekken zoals: Saüc, Bulli, Can Roca, Moo om uiteindelijk terug te keren naar hun roots. Hun restaurant is een mediterrane, Catalaanse en gastronomische keuken zoals hun moeders en grootmoeders het zouden hebben gedaan. Maar dan wel een keuken opnieuw bezocht door 15 jaar ervaring bij andere restaurants. GA NAAR DE WEBSITE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *