Bezienswaardigheden Madrid

Natuurlijk heeft de stad Madrid meer te bieden dan de clubs Atletico en Real. Het is namelijk de hoofdstad van Spanje met veel historie en cultuur. De stad ligt centraal in Spanje en er wonen zo’n drie miljoen mensen. Er worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd die de moeite waard zijn om te bezoeken. We zouden dan ook iedereen die een voetbalwedstrijd in Madrid bezoekt van harte aanraden om wat langer in de stad te blijven plakken. Er is genoeg te zien, te doen en te beleven.

Wie Madrid bezoekt, kan zich het beste door de stad heen verplaatsen via de metro. Hoewel het verkeer in de stad goed is georganiseerd met veel stoplichten en oversteekplaatsen, is het uiteraard wel een stad waar drie miljoen mensen zich bijna dagelijks van en naar hun werk verplaatsen. Daarbij zijn er veel plekken in de stad waar men auto’s voor een groot gedeelte weert dus is het openbaar vervoer de beste manier om door de stad heen te trekken.

In de loop van de jaren is Madrid steeds verder gegroeid en zijn er nieuwe wijken bijgekomen. Elke wijk heeft zo zijn eigen kenmerken. Zo is Malasaña een wijk die bekend staat om de kunstenaars die er wonen. Daarnaast kun je er goed op stap en alternatieve winkeltjes bezoeken.
Zoals gezegd is er in Madrid veel cultuur te snuiven. Wie slim is boekt zijn kaartjes voor musea online via Ticketbar. Hiermee voorkom je dat je soms in lange wachtrijen moet staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *