Bezienswaardigheden en info over de stad Liverpool

Vele mensen over de wereld zullen bij Liverpool denken aan de stad waar de bekende band ‘The Beatles’ zijn oorsprong kent. Maar ook de voetbalclub Liverpool met het wereldberoemde stadion Anfield Road en het You’ll never walk alone zijn wereldberoemd. Daarnaast is Liverpool ook de thuisstad van voetbalclub Everton. Alles bij elkaar maakt het tot een bijzondere stad die absoluut de moeite waard is om te bezoeken.

Muziek
Zoals gezegd staat de stad Liverpool bekend als de plek waar de wereldberoemde pop band The Beatles vandaan komt. Tijdens een festival in Woolton Liverpool, ontmoette Paul McCartney en John Lennon elkaar. McCartney nam op zijn beurt George Harrison mee, die in eerste instantie te jong was volgens Lennon maar later toch bij de groep mocht. Toen uiteindelijk drummer Ringo Starr bij de groep kwam was de band compleet en waren The Beatles geboren. Daarnaast heeft de stad één van de oudste orkesten ter wereld namelijk het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Dat muziek onderdeel is van de cultuur van Liverpool bewijst een vermelding in het Guinness book of world records. Er zijn namelijk door musici uit deze stad 56 nummer één hits gescoord en dit is meer dan uit welke andere stad ook ter wereld.

Theater
Naast de muzikale achtergrond heeft Liverpool ook een achtergrond als theaterstad. Zo wordt er elk jaar het Shakespeare festival gehouden. Bij dit evenement worden theatervoorstellingen opgevoerd door de hele stad, onder andere in de kathedraal van Liverpool. De stad kent daarnaast vele theaters waar verschillende voorstellingen te zien zijn. Naast cabaret, toneelstukken en stand-up comedians zijn er ook verschillende musicals te zien van het bekende Londonse West-End.

Musea
Liverpool is een stad waar je prima naartoe kunt gaan als je van cultuur houdt. Naast Londen heeft deze stad namelijk de meeste galerieën en museums. Zo is het Tate museum na zijn grote broer in Londen de grootste ruimte waar je moderne kunst kunt kijken in Engeland. BEZOEK DE WEBSITE VAN TATE LIVERPOOL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *